2019-06-03 09:10:44• hírek • közlemény

Szatmár hazavár: ismét állásbörzével készülnek Kolozsváron

Folytatódik a polgármesteri hivatal „Szatmár hazavár” elnevezésű projektje, amelynek célja az egyetemet végzett szatmári fiatalok hazacsábítása.    

Akárcsak a többi erdélyi város, Szatmárnémeti is munkaerőhiánnyal küzd, hiszen a szakképzett fiatalokat nemcsak az itthoni nagyvárosokból, hanem egész Európából csábítják különböző ajánlatokkal. Ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy a városhoz kötődő fiataloknak bemutassa az itthoni lehetőségeket - adta hírül hétfőn délelőtt a polgármesteri hivatal.
 

„Ezt a két évvel ezelőtt elindított projektünket a végzős fiatalok és a szatmári cégek is rendkívül pozitívan fogadták, hiszen megteremtettük vele a kapcsolatot a munkaadók és a munkavállalók között. Ezzel az akcióval városunk jövőjét is szeretnénk biztosítani, hiszen abban az esetben, ha a jól képzett fiataljainkat sikerül hazahívni, akkor Szatmárnémeti jövője is garantált. Hiszen azoknak, akik itt nőttek fel, az is fontos, hogy az otthonuk, a szülővárosuk fejlődjön.” - nyilatkozta a rendezvényről Kereskényi Gábor.
 

A „Hazavár” elnevezésű állásbörzét június 20-án szervezik meg a kolozsvári BT Arénában, a részletekről pedig a kolozsvári egyetemeken, köztereken és kávézókban szórólapokkal tájékoztatják majd az érdeklődőket, valamint a közösségi médián keresztül is.
 

Regisztrálni pedig az alábbi linkeken lehet:



 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: